KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 
Friss híreink, cikkeink

Cédrusmagolaj

A szibériai cédrusfenyő magjának az olaja!

A cédrusfenyő mag-olaj íze kellemes, színe a világos sárgástól egészen az aranysárgáig terjed, de lehet borostyánkő színű is, és a dióhoz hasonló illata egészen kiváló.

Általában véve serkentőleg hat, növeli az aktivitást, megszünteti a krónikus fáradékonyságot, visszaadja az életerőt és növeli a fizikai és szellemi munkabírást.

Rendszeres használata elősegíti a táplálék jobb feldolgozását, és optimalizálja a vitaminok (mindenekelőtt az A-, B-, E- és D-vitaminok) hasznosulását.

A cédrusfenyő magjának olajában a mikroelemek és vitaminok ideálisan kiegyensúlyozott arányban találhatók, és ez lehetővé teszi, hogy azokat a szervezet jól tudja hasznosítani. Ezért ez az olaj nélkülözhetetlen a táplálkozásban, és természetes adagokban az immunrendszer erősítésére is szolgál. Bármilyen növényi olajat helyettesíthetünk cédrusolajjal, de a cédrusmag olajat teljes mértékben semmiféle más olaj nem tudja helyettesíteni.

A cédrusfenyő mag olajat hivatalosan gyógyításra alkalmazzák a következő intézményekben:
 • Szibériai Állami Orvostudományi Egyetem
 • Tomszki Tudományos Kutató Intézet Tüdőterápiás Osztálya
 • Központi Tudományos Kutató Laboratórium
 • Rákos Megbetegedések Tudományos Kutató intézete
 • Rehabilitációs Centrum - melyet a csernobili atomkatasztrófa miatt keletkezett betegségekben szenvedők számára hoztak létre

A cédrusfenyő mag-olaj fogyasztásával történő gyógyítást az alább felsorolt betegségek esetén alkalmazzák a leggyakrabban:
 • gastritis (gyomorhurut)
 • gyomor- és a nyombélfekélyek
 • gyomorrák
 • asthenia (erőtlenség, gyengeség)
 • pszichopatológiai megbetegedések
 • a szimpatikus idegrendszer nagymértékű ingerlékenysége (fokozott fáradékonysággal, a munka- és a teherbírás csökkenésével, rossz alvással, gyakori idegi-pszichikai kitörésekkel, időszakos fejfájásokkal)

Gyógyulás - különböző eredménnyel - minden esetben történt! A tudósok és az orvosok egyöntetűen megállapították: "A cédrusfenyő mag-olaj fogyasztása igen hatásosan tudja segíteni a szervezetet a gyógyulásban, és semmilyen esetben, semmilyen betegségnél nincs káros mellékhatása!"

Az olaj vegyi összetétele indokolja magas gyógyhatását:

A foszfát/foszfor mennyiségét tekintve (az emberi szervezet számára értékes tápanyag) a cédrusfenyő mag-olaj megelőzi az összes ismert olajat. Megőrzi/visszahozza a magas munkabírás képességét, javítja a vér összetételét, megelőzi a tuberkulózist és a vérszegénységet. A magnézium tágítja az ereket, és ezért elősegíti a vérkeringést, és csökkenti az idegrendszer emelkedett ingerlékenységét.

Az olajban található fehérjékhez 19 aminosav tartozik és a savak 70%-a telítetlen. Az olajban fellelhető vitaminok hozzájárulnak az emberi szervezet növekedéséhez (A-vitamin). Az olaj szabályozza az idegrendszer tevékenységét, és jó hatással van a bőrszövetekre (B- és D-vitaminok) is. Az olaj nagyon gazdag E-vitaminban (tokoferol - görögül "utódot hordozok"). A vizsgálatok kimutatták, hogy a rénszarvas nem tud utódokat világra hozni, ha a területén nem nőnek cédrusfenyőfák, és nem fogyaszt cédrusfenyő-magvakat.

A cédrusfenyő mag-olaj hatalmas F-vitamin (Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsavak) sűrítményként is használatos, - egyébiránt a halolajból készült F-vitamin készítményekben megtalálható mennyiség háromszorosa van benne jelen. Az F-vitamin esszenciális (nélkülözhetetlen) zsírsav, mely képes csökkenteni a vér koleszterin szintjét, és megelőzi az érfalak elmeszesedését.

Az olaj fogyasztása:

Mivel a cédrusfenyő mag-olaj ősidők óta természetes táplálékként használatos, fogyasztásának nincs ellenjavallata sem akkor, ha táplálékként, sem akkor, ha gyógyítási-megelőzési célokra fogyasztjuk. Megelőzés céljából a leghatékonyabb!

Naponta 2-3-szor 1 kávéskanállal 30-60 perccel az étkezés előtt 40-60 napig. Tartsuk egy darabig (kb. 1 perc) a szánkban, hogy a nyálunkkal össze tudjon keveredni.

Cédrusfenyő mag-olaj legyen mindig bőségesen jelen a gyermekek és a fiatal, serdülőkorban lévő gyermekek táplálékában. Jótékonyan hat ugyanis a gyermekek fizikai valamit szellemi fejlődésére. Kiváltképpen hasznos és fontos ezen olajat hozzáadnunk az ételekhez, amikor a gyermekek tejfogai nőnek.


A cédrusfenyő mag-olaj jótékony hatásai különböző megbetegedések esetén:

Kutatások és klinikai kísérletek bizonyítják a cédrusfenyő mag-olaj nagyon értékes tulajdonságait, melyek azt a gyulladás megakadályozásának és a szervezet regenerálódásának hatékony eszközévé teszik.

A cédrusfenyő mag-olaj hasznos a vérbetegségeknél is, de mindenekelőtt a nyirokrendszer betegségeinél. Jó vértisztító.

Különösen jótékony hatást fejt ki a gyomorra és a béltraktusra. Szibériában túltengő gyomorsav, gastritis, valamint gyomorfekélyek és a nyombél betegségeiben használják leggyakrabban; helyreállítja az emésztőrendszer normális működését. A szibériai orvosok és gyógyászok a cédrusfenyő mag olaját aranyérnél is javasolják helyileg alkalmazni.

A vese- és az idegrendszer rendellenességeinél is széles körben alkalmazzák.

Reumás ízületi fájdalmak gyógyítására, anyagcserezavarok, valamint vitaminhiány esetében is jótékony hatású a magolaj fogyasztása.

A cédrusfenyő mag-olaj bőségesen tartalmaz cserzőanyagokat is, amely a nyálkahártyák gyulladásos megbetegedéseinél - (a szájüreg- ill. más szervek nyálkahártyája) ecsetelés- vagy öblögetésképpen használható. Ugyanez vonatkozik a bőrbetegségekre (ekcémák, gennyes kiütések, pikkelysömör), égési sebekre, jó hatással van a sebek összehúzódására, valamint a fájdalom csillapítására.
A tejmirigyek gyulladásánál kenjük be vele a beteg mellbimbót, és fedjük le valamilyen könnyű borogatásra használt anyaggal.

Visszértágulat (varix) esetében is javallott. Ha ilyen eset áll fenn, akkor naponta kétszer kenjük be ereinket cédrusolajjal, és közben masszírozzuk azt ujjaink hegyével a bőrünkbe.
A cédrusfenyő mag olajat nagyon hatásosan alkalmazhatjuk akkor is, amikor fogyni akarunk, és nagyon hasznos azok számára is, akik nehéz betegségen estek át

forrás: Dr. Kopócsi Andrea

: Cédrusmagolaj