KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Recept kalendárium: 2015-06

Ajánlatunk egy könnyű nyári étel halból:

Lepényhal / Naphal filé zöldségágyon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet filézett naphal
  • 1 csipet só, bors
  • 1 citrom leve
  • 3 teáskanálnyi apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál Vom Fass citromos olíva
  • 1 fej hagyma
  • 1 db cukkini
  • 6 evőkanál Chardonnay
  • 1 evőkanál Panna tejszín

Elkészítés:


Mossa meg és törölje szárazra a halszeleteket. Ezután mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk majd a citromlével és két teáskanálnyi petrezselyemmel dörzsöljük be. Bedörzsölés után tekerjük fel a halat és fogpiszkálóval tűzzük össze. Tegyük félre, hogy a fűszerek jól átjárják.

A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát apróra vágjuk, a cukkinit pedig vékony csíkokra. Egy serpenyőben melegítsük meg a citromos olívaolajat és adjuk hozzá a hagymát és a cukkinit.

Állandó keverés mellett pirítsuk meg a zöldségeket és ezután hozzáadjuk a bort és kis lángon kb. 5 percig főzzük. Az 5 perc elteltével hozzáadjuk a tejszínt, keverjük össze a mártást és tegyük rá a halszeleteket. Fedővel fedjük le az egészet és alacsony hőmérsékleten kb. 7 percig puhítjuk a halat a tejszínes zöldséggel.

Tálalásnál a zöldség tetejére tesszük a halat és megszórjuk a maradék petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk!

Vanília fagylalt

: Recept kalendárium: 2015-06