Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.

KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartásunk változatlan:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Recept kalendárium: 2015-03

Március receptajánló
Élvezze a Vom Fass szakács művészetét:

Kuszkusz saláta kecskesajttal és mángolddal


Mottónk: Legyen a főzés élmény és közös program mindenkinek akivel Ön megosztja!



Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csésze kuszkusz
  • 1 csokor mángold
  • 2 gerezd fokhagyma (fokhagyma nyomón átpréselve)
  • 1 db chili paprika (ledarálva)
  • 2 db újhagyma (apróra vágva)
  • 2-3 TK. Vom Fass Don Giovanni extra szűz olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 2-3 TK. Vom Fass Datolyás balzsamecet
  • 1 TK. Vom Fass Argan olaj
  • 10 db menta levél
  • 1/2 Csésze kecskesajt
  • 1 TK. Méz
  • só, bors

Elkészítése:

1/2 Csészényi forrásban lévő sós vízben áztassuk a kuszkuszt 5 percig. Amikor a kuszkusz felszívta a vizet, villával kóstoljuk meg, hogy kellőképpen megpuhult-e?

A mángoldot sós forrásban lévő vízben 5 percig főzzük. Kivesszük a vízből, jól lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. Az előkészített fokhagymát és chili paprikát az olívaolajon 1- 2 percig pirítjuk.

Levesszük a tűzhelyről és beleforgatjuk a mángoldot, hozzáadjuk a kuszkuszt és ízesítjük sóval, borssal, pici citrom lével és pár csepp datolyás balzsamecettel.

Elkészítjük az öntetet a kecskesajthoz:

Az Argan olajat összekeverjük pici sóval, borssal, mézzel és szintén pár csepp citromlével. Amikor elkészültünk az öntettel csészékbe töltjük a mángoldos kuszkuszt, úgy, hogy a közepén luk legyen. Ebbe a lukba beletesszük a kecskesajthoz készített öntetet és rátesszük a sajtot. A maradék datolyás balzsamecetet ráöntjük a sajtra. Tálalásnál a menta leveleket ízlésesen terítsük rá a kuszkuszra!

Jó étvágyat kívánunk!

: Recept kalendárium: 2015-03

: Recept kalendárium: 2015-03