KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Recept kalendárium: 2015-02

Februári recept ajánló: Marhahús almamártással és tormával!
Következő pikáns ételünk, főleg a húst kedvelők kedvence lesz!
Mottónk: Legyen a főzés élmény és közös program mindenkinek akivel Ön megosztja!



Hozzávalók 4 személyre:

  • zöldségek: zeller, póréhagyma, sárgarépa (mennyiség ízlés szerint)
  • 1 db. vöröshagyma
  • 1 tk. Vom Fass repceolaj
  • 1,5 kg marhahús (hátszín)
  • só, babérlevél, fekete bors

A körethez:
  • 1 db répa
  • só, bors, köménymag
  • 2 db alma
  • 4 tk. almalé
  • 4 tk. Vom Fass almás balzsamecet
  • frissen reszelt torma

A mártáshoz:
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 1/4 csésze húsleves lé
  • 1 tk. mustár
  • 6 tk. Vom Fass almás balzsamecet
  • 50 ml Vom Fass repceolaj
  • 1-2 csomag petrezselyem

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk és a vöröshagymával együtt apró kockákra vágjuk. Serpenyőben megmelegítjük a repce olajat és megpirítjuk benne a zöldségeket és a hagymát. Mindehhez hozzáadunk 8 pohár vizet. Az egészet összeforraljuk és ízesítjük sóval, borssal és babérlevéllel. Ezután a megmosott és szeletelt marhahúst beletesszük a serpenyőbe és 1.5 órán keresztül közepes lángon főzzük. Villával ellenőrizzük, a hús puhaságát és amikor puha, kivesszük és félre tesszük.

A körethez a félretett répát köményes sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és amikor kihűlt kis kockákra vágjuk. Az almát megtisztítjuk a magját eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk. Az almalevet összekeverjük a balzsamecettel és nagyon picit pároljuk benne az almát. Amikor készen van, szintén leszűrjük és összekeverjük az almát a répával.

Ezután elkészítjük a mártást. Apróra vágjuk a mogyoróhagymát serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a csésze húsleves lét (amiben főtt a marhahús), ízesítjük mustárral, sóval, almás balzsamecetes lével (amiben pároltuk az almát) és elkeverjük a repceolajjal. Az egészet összeforraljuk. (pár perc)

Tálalásnál a marhaszeletre tesszük a mártást és ízlés szerint frissen reszeljük rá a tormát.

Jó étvágyat kivánunk!

: Recept kalendárium: 2015-02

: Recept kalendárium: 2015-02