KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Recept kalendárium: 2015-01

2015. Január! Mit szeretnénk ebben az évben? Mi elmondjuk. Nem titkolt vágyunk, hogy minél többen készítsék el egészségformáló, könnyen elkészíthető ételeinket a 2015 recept kalendárium alapján. Gyakran kérdezik tőlünk, hogy hogyan használhatom ezt vagy azt a terméket? A recept gyűjtemény meg fogja adni rá a választ. Az ételek elkészítése egyszerű és gyors. Nem számít ha nem tartják be szigorúan az előírásokat. A főzés az egyik legkreatívabb tevékenység.

Mottónk: Legyen a főzés élmény és közös program mindenkinek akivel Ön megosztja!



Próbálja ki fantasztikus tészta étel receptünket amely biztos, hogy a család kedvence lesz!

Tagliatelle tészta dióval és naranccsal:

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db mogyoróhagyma
- 3 csésze friss gomba
- 2 db cikória
- 2 db narancs
- 4 tk. Vom Fass dió olaj
- fehérbor ( kis pohárral )
- 1 csomag Vom Fass Tagliatelle tészta
- 1 csésze dió
- 2/3 csésze tejföl
- só, bors

Előkészítése: megtisztítjuk a hagymát és apró kockákra vágjuk. Továbbá tisztítsuk meg a gombát és mérete szerint vágjuk félbe vagy negyedeljük. A cikóriát szárától megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. Meghámozzuk a narancsot távolítsuk el róla a fehér részeket, szeleteljük fel és préseljük ki belőle a gyümölcs levét.

Elkészítése: 2 tk. Vom Fass dió olajon világosra pirítjuk a mogyoróhagymát. Felöntjük a kis pohár borral és a narancs levével. Félretesszük.

Alacsony hőmérsékleten egy másik serpenyőben a maradék dió olajon első lépésben enyhén megpirítjuk a diót aztán hozzáadjuk a gombát és a végén a cikóriát. Picit pároljuk őket együtt majd felöntjük a narancsos szósszal és belekeverjük a tejfölt. Ízesítjük sóval és borssal. Alacsony hőmérsékleten melegen tartjuk.

Kifőzzük a tésztát sós vízben az előírásnak megfelelően és leszűrjük. A leszűrt tésztához hozzáadjuk az elkészített mártást és összekeverjük a tésztával. 1-2 percig kevergetve a tésztát és a szószt rotyogtatjuk. Levesszük a tűzhelyről, megkóstoljuk és ha szükséges tálalás előtt még egyszer ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.

Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánunk!

: Recept kalendárium: 2015-01

: Recept kalendárium: 2015-01