Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Információk a sütikről.

KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartásunk:
Hétfő-péntekig:  9:30–19:00
Szombatonként:  9:30–14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Marcipán golyó

datolyás vagy szilvás balzsamecettel, aszalt szilvával és narancs likőrrel

Hozzávalók:



Elkészítése:


Az aszalt szilvát 1-2 órára a likőrbe áztatjuk. A marcipánból kb. 3 cm-es gombócokat formálunk, majd ujjal szétlapítjuk. Tegyük bele a szilvát és fedjük be a marcipánnal.

Tegyünk egy lábasba vizet, és melegítsük fel, de ne forrjon, erre tegyünk egy másik edényt, és tegyük bele az összetört csoki darabokat, de pár darabot hagyjunk meg a csokikrémnek.

Olvasszuk meg a csokit, vegyük le a tűzről és ebbe az olvasztott csokiba öntsük bele a VomFass datolyás vagy szilvás balzsamecetet és a megmaradt csoki darabokat. Lassú folyamatos kevergetés mellett amikor krémszerű az öntet, lehet mártogatni a golyókat. Rácsra helyezve a hűtőben megdermesztjük.

: Marcipán golyó