KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Stájer sütőtök leves

Hozzávalók: (4 személyre)


  • 1.5 kg sütőtök
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál VomFass repceolaj
  • 750 ml zöldséglé (instant vagy friss)
  • só, fehér bors
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál héjas tökmag
  • 300 gr. krémsajt vagy tejföl
  • 50 ml. VomFass száraz sherry
  • 1 evőkanál VomFass tökmagolaj

Elkészítése:


Serpenyőben megmelegítjük a repceolajat és megpirítjuk benne az apróra összevágott hagymát és félretesszük. Egy másik serpenyőben felforraljuk a zöldséglevet és szintén félretesszük. A sütőtöknek a két sarkát levágjuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A felkockázott sütőtököt hozzáadjuk a serpenyőben lévő hagymához, felöntjük a zöldséglével, sherryvel és ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel. Lassú tűzön, alacsony hőmérsékleten főzzük kb. 10 percig. Ezután beletesszük a tejfölt vagy a krémsajtot összekeverjük és robotgéppel pürésítjük. Tálaláskor megszórjuk a héjától megtisztított pirított tökmaggal.
Jó étvágyat kívánunk!

: Stájer sütőtök leves