KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Bazsalikomos krémes penne pirított gombával, zöldségekkel

Hozzávalók: (2 személyre)


  • 180g penne
  • 140g róka gomba
  • 140g champion gomba
  • 80g cukkini
  • 100g paprika
  • 1db tojás
  • 30g vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 8g "Provence" fűszerkeverék
  • 100g mozzarella
  • friss bazsalikom
  • 200ml tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • 40ml VOM FASS bazsalikomos extra szűz olíva olaj
  • 2 teáskanál VOM FASS tökmagolaj
  • só és bors

Elkészítése:


Pennét forrásban lévő vízben előírásnak megfelelően kifőzzük. Serpenyőben pici olajon együtt pirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gombákat. Közben egy másik serpenyőben a maradék bazsalikomos olajat, tejszínt 1 tojás sárgájával összekeverjük,ízesítjük sóval?borssal és kis hőmérsékleten addig keverjük amíg besűrűsödik. Apró kockákra vágjuk a zöldségeket és hozzáadjuk a gombához. Fűszerezzük "Provence" fűszerkeverékkel és a zöldségeket a gombával együtt pirítjuk tovább.

A sűrű bazsalikomos krémhez hozzáadjuk az összevágott mozzarellát és az egészet összekeverjük a kifőtt pennével. A megpirított gombás zöldséget mikor kész van; ízesítjük a tökmagolajjal. Végül a bazsalikom krémes pennét a gombás serpenyőben összekeverjük a zöldségekkel. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikommal!

Jó étvágyat kívánunk!

: Bazsalikomos krémes penne pirított gombával, zöldségekkel