KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Andalúz húsgolyók paradicsomszószban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g darált marhahús
  • 100 ml vörösbor
  • 2 evőkanál VOM FASS Sherry Cream
  • 200g kockára vágott fehér kenyér
  • 1 tojás
  • 50 g apróra vágott olíva
  • 100 g kockára vágott kecskesajt
  • 2 evőkanál píniamag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 evőkanál VOM FASS Don Giovanni extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 késhegynyi kömény
  • 2 babérlevél

A szószhoz:


Elkészítés:

A kenyérkockákat borba és sherrybe áztatjuk. A píniamagokat óvatosan, zsiradék nélkül megpirítjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A húsból és a felsorolt hozzávalókból egyenletes masszát gyúrunk, fűszerezzük, majd golyókat formázunk. A babérlevéllel olíva olajban kisütjük őket, majd melegen tartjuk. A paradicsomot meghámozzuk és apróra vágjuk. A felvágott fokhagymát és a hagymát olíva olajban, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és darabos szósszá főzzük. Fűszerezés után hozzáadjuk a húsgolyókat és fehér kenyérrel tálaljuk.

: Andalúz húsgolyók paradicsomszószban

: Andalúz húsgolyók paradicsomszószban