KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Zöldséges bárány

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg bárányhús
  • 1 kg burgonya
  • 1/2 kg sárgarépa
  • 2-3 vöröshagyma
  • 3 szál póréhagyma
  • 500 g paszternák
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 l vörösbor
  • 1/2 l húsleves lé
  • 3 evőkanál VOM FASS Santini extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál VOM FASS Rozmaringos extra szűz olívaolaj
  • 4-5 babérlevél
  • 2-3 szál kakukkfű és rozmaring
  • só, bors, paprika

Elkészítés:

A húst megmossuk, majd kockára vágjuk. A megtisztított burgonyát és a hagymát negyedeljük. A megtisztított sárgarépát vastagon felszeleteljük. A paszternákot vékonyan meghámozzuk és felkockázzuk. A húst adagolva megpirítjuk az olíván, majd hozzáadjuk a zöldségeket és hozzáöntjük a húsleves lé és a vörösbor felét. Adjuk hozzá a fűszernövényeket is, fedjük le, majd előmelegített sütőben (140°C) egy órán át süssük. Adjuk hozzá a bor és a húsleves levének maradékát és további 2 órán át pároljuk. A finom szaftot fehér kenyérrel kitunkolhatjuk.

: Zöldséges bárány

: Zöldséges bárány