KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Cukkinileves pirított napraforgó magokkal

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál VOM FASS Szőlőmag olaj
  • 600 ml zöldségleves leve
  • só, frissen őrölt bors, frissen őrölt szerecsendió
  • egy csipetnyi őrölt koriander
  • 100 ml tejföl
  • 2 evőkanál napraforgóbél
  • 1 evőkanál felvágott petrezselyem, vagy kapor

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk. A szőlőmag olajat egy lábosban felhevítjük, majd a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne. A cukkini kockákat is hozzáadjuk és kevergetve, együtt tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldségleves levét, amit sóval, borssal, a szerecsendióval és a korianderrel fűszerezünk. Az egészet felforraljuk, majd fedő alatt 15 percig főzzük. A levest besűrítjük és újra felforrósítjuk. Sóval, borssal ízesítjük és levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a tejfölt. A napraforgót teflon edényben, zsiradék hozzáadása nélkül, fogatva, világos barnára pörköljük, majd hagyjuk kihűlni. A petrezselymet, vagy a kaprot megmossuk, lecsöpögtetjük, majd felvágjuk. A levest a petrezselyemmel, vagy a kaporral és a napraforgóval tálaljuk.

: Cukkinileves pirított napraforgó magokkal

: Cukkinileves pirított napraforgó magokkal