KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Serpenyős brokkoli sonkával

Hozzávalók:

  • 300 g brokkoli
  • 80 g tavaszi hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál VOM FASS Mogyoróolaj
  • 50 g főtt sonka
  • 2 evőkanál reszelt ementáli sajt
  • só, bors, reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A brokkolit megpucolunk, megmosunk, szétszedünk, majd forró sós vízben 2-3 percig főzzük és utána egy szitán leszűrjük. A tavaszi hagymát átlósan vékony karikákra vágunk. A fokhagymagerezdet megpucolunk és apróra vágunk. A hagymakarikákat és a fokhagymát a mogyoróolajjal egy serpenyőben dinszteljük. A főtt sonkát vékony csíkokra vágunk. A lecsepegtetett brokkolit és a sonkacsíkokat a hagymához adjuk, az egészet 5-6 percig állandó keverés mellett megsütjük. A serpenyőben készült brokkolit sóval, borssal és reszelt szerecsendióval jól megfűszerezzük. Reszelt ementáli sajttal tálaljuk. Ehhez illik egy magos zsemle.

: Serpenyős brokkoli sonkával