KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Pisztráng fokhagymakéregben, kapribogyós vörösbormártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kisebb pisztráng
  • 4 apróra vágott fokhagyma gerezd
  • 50 g vaj
  • 1-2 evőkanál VOM FASS Madonia extra szűz olívaolaj
  • 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • friss zsemlemorzsa, némi só

A szószhoz:

  • 1 l erőteljes vörösbor
  • 2 evőkanál VOM FASS Fokhagymás extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • apróra vágott zöldhagyma
  • babyrépa, zellerlevél
  • 50 ml VOM FASS Creme de Cassis
  • 125 g vaj
  • 4-5 evőkanál Capri bogyó
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát és a zöldséget a fokhagymás olíva olajban, megpároljuk és felöntjük a vörösborral és a Cassis likőrrel. Rotyogtatva sűrűre főzzük, míg kb. a negyede elfő. Utána pürésítjük, fűszerezzük, majd lassú tűzön hozzákeverjük a vajat. A szószt leszűrjük és felmelegítve hozzáadjuk a Capri bogyót, majd félre tesszük. A fokhagymát 50 g vajban és olíva olajban pároljuk. Zsemlemorzsával és petrezselyemmel összekeverjük. A megtisztított, szárazra törölt pisztrángra kenjük, majd egy olívaolajjal bekent sütőtepsiben, 180°C-os sütőben, 15-20 percig sütjük. A szószt tálaláskor, külön szervírozzuk.

: Pisztráng fokhagymakéregben, kapribogyós vörösbormártással

: Pisztráng fokhagymakéregben, kapribogyós vörösbormártással