KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20.fszt.3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékkatalógusVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 

Spanyol zöldséges hal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g paradicsom
  • 1 zöld és 1 piros paprika
  • 400 g burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál VOM FASS Don Giovanni extra szűz olívaolaj
  • 1 kg halfilé
  • só, bors, petrezselyem
  • 2 babérlevél
  • 1/4 l fehérbor

Elkészítés:

A megmosott paradicsomot negyedeljük. A megmosott paprikát kimagozzuk és csíkokra vágjuk. A megtisztított burgonyából vékony szeleteket gyalulunk. A zöldségeket és az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát egy tálban, sóval borssal és finomra vágott petrezselyemmel, valamint az olívaolajjal óvatosan elkeverjük. A halfilét kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. A bekevert zöldség egyik felét egy tűzálló edénybe tesszük és a halat egyenletesen elosztjuk rajta. A maradék zöldséget a tetejére tesszük. Babérlevelet teszünk rá és ráöntjük a fehérbort. Letakarva 200°C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 percig pároljuk. Ezután 175°C-on további 15 percig a sütőben hagyjuk. Tálalás előtt beszórjuk petrezselyemmel.

: Spanyol zöldséges hal

: Spanyol zöldséges hal