KeresésKeresés
OK
.
VOM FASS Pest a Facebookon

Kezdőoldal
BALUBA DELIKÁT KFT.
Székhely: 1137 Budapest, Szent István park 20. fszt. 3.
Telefon: +36 (1) 787-4828, Email: info@vomfass.hu

Nyitva tartás:
Hétfő-péntek: 9:30-19:00
Szombaton: 9:30-14:00
KezdőoldalTermékekÜveg választékReceptekAjándékötleteinkVOM FASSRólunk írtákHírlevelek/regisztrációKapcsolat
 
Desszert borok, sherryk

Legyen az Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso, Pale Cream, Cream-Sherry... minden ízváltozat mögött a "Solera"-módszer rejtőzik, a sherry előállításának tulajdonképpeni titka.

Templomhajóhoz hasonló szellős csarnokokban tárolják a fa sherryhordókat, egymásra helyezett sorokban. Egy év elteltével, a felső sorból mindig áttöltik kb. a bor fele mennyiségét az alatta lévő sorba, hogy az újbornak legyen hely. Az idő a sherry érési folyamatának lényeges tényezője. A fahordó révén a bor elgőzölög, redukálódik és az ellenhuzatban oxigén kerül rá. Így az új sherry legalább három, négy évet végigjár, míg a legalsó hordósorba kerül. Mindig összekeverve a hordó tartalmának a felével. Mi lesz ebből? Jöjjön és kóstolja meg a világ legnemesebb italainak egyikét, a Spanyolország déli részéről származó sherryt!

Kínálatunkból:
Sherry Fino Dry
Sherry Fino Dry
 17% alkohol
Sherry Amontillado (medium)
Sherry Amontillado (medium)
 17,5% alkohol, félszáraz
Sherry Cream
Sherry Cream
 17% alkohol
Sherry Amontillado Seco
Sherry Amontillado Seco
 17,5% alkohol, száraz
Madeira
Madeira
 17% alkohol
Portugál likőrbor
Portugál likőrbor
 19% alkohol